بایگانی دسته: مقالات تخصصی

دانلود پاورپوینت ساختمان LSF و سازه نگهبان

 

این پروژه توسط مهندس رمضان فتاح حصاری –  دانشجوی مهندسی عمران – تهیه و ارسال شده است. شما میتوانید از طریق ایمیل زیر با وی در تماس باشید:

irasseh2013 [at] yahoo [dot] com

مشخصات پروژه:

در این فایل به مباحث زیر پرداخته شده است:

– خانه های پیش ساخته، LSF ، خانه های پیش ساخته ، پیش ساخته ، خانه های سبک – ساختمان پیش ساخته دو طبقه L.S.F – سازه های نگهبان – معایب روش مهار سازی – روش دیواره ی دیافراگمی (diaphragm wall) – سیستم ساختمانی قاب‌های سبک فولادی سردنورد شده (LSF)

دانلود با لینک مستقیم در ادامه مطلب

ادامه خواندن دانلود پاورپوینت ساختمان LSF و سازه نگهبان

دانلود مقاله مبانی طراحی گوره ها

مبانی طراحی گوره ها - احمد رضا عباسی

این مقاله توسط احمد رضا عباسی – فوق لیسانس مدیریت در سوانح طبیعی از دانشگاه تهران – تهیه و ارسال شده است. شما میتوانید از طریق ایمیل زیر با وی در تماس باشید:

civil_308 [at] yahoo [dot] com

مشخصات مقاله:

آمارواطلاعات مورد نياز
آمار و اطلاعات عمومي منطقه طرح
آمار و اطلاعات مربوط به شرايط اقليمي و هيدرولوژيكي منطقه طرح ، هدروليك و ريخت شناسي رودخانه
آمار و اطلاعات زمين شناسي
آمار و اطلاعات اجتماعي واقتصادي
تعيين مباني طرح
مشاهدات صحرايي
مطالعات زمين شناسي
مطالعات ژئوتكنيك ومكانيك خاك
مطالعات هيدرولوژي
مطالعات هيدروليك
تعيين سيل طراحي يا سيلاب طرح
منابع قرضه ومصالح ساختماني
جانمايي
طراحي گوره ها
عوامل مهم در طراحي گوره ها
انواع گوره ها
عوامل تخريب گوره ها
نگهداري گوره ها

دانلود با لینک مستقیم در ادامه مطلب

ادامه خواندن دانلود مقاله مبانی طراحی گوره ها

مدیریت پساب هاي تصفیه شده و کاربرد آنها

مدیریت پساب هاي تصفیه شده و کاربرد آنها

این مقاله توسط احمد رضا عباسی تهیه و ارسال شده است. شما میتوانید از طریق ایمیل زیر با وی در تماس باشید:

civil_308 [at] yahoo [dot] com

مشخصات مقاله:

تاريخچه استفاده از پساب تصفيه شده

ميزان مصرف آب بازيافتي در ايران و چندين كشور جهان

گزينه هاي استفاده از پساب تصفيه شده

استفاده از فاضلاب تصفيه شده در كشاورزي

مصارف صنعتي

مصارف شهري

مصارف زيست محيطي و تفريحي

استفاده از پساب هاي تصفيه شده در تغذيه مصنوعي سفره هاي آب زيرزميني

استفاده از پساب هاي تصفيه شده در تهيه آب آشاميدني

اقتصاد استفاده از پساب تصفيه شده

استاندارد ها و معيارهاي مربوط به استفاده پساب هاي تصفيه شده

استانداردهاي استفاده از پساب تصفيه شده در كشور

برنامه ريزي و مديريت طرح هاي استفاده از پساب هاي تصفيه شده

دانلود با لینک مستقیم در ادامه مطلب

ادامه خواندن مدیریت پساب هاي تصفیه شده و کاربرد آنها

اتصالات استخواني (Dog Bone) و اتصالات كناري (side plate)

اتصالات استخوانی و کناری

چكيده:

در اين مقاله تحقيقي كه با هدف آشنايي و بررسي چند اتصالات جديد، اتصالات استخواني  (Dog Bone) و اتصالات كناري (side plate) انجام شده است ضمن پرداختن به رعايت اصول مهندسي سازه راهكارهاي لازم ارائه شده است بمنظور اينكه در طراحي قابهاي خمشي ويژه يك رفتار شكل پذير بدون شكست اتصال حاصل شود تحقيق به روش كتابخانه اي انجام شده است و از منابع متعددي استفاده شده است تا بهترين راهكارها حاصل شود بر اساس نتايج بدست آمده، اتصالات استخواني نويد بخش ترين دتايل اتصال خمشي براي كاربرد در مناطق شديدا زلزله خيز مي باشد و اتصالات كناري چون اغلب سيستم هاي دوگانه مهاربندي شده نياز به عملكرد قاب مقاوم خمشي و قاب مهاربندي قطري در هر جهت اصلي دارند و اتصال كناري (side plate) با موفقيت براي سازگاري با چنين سيستمي جواب داده شده است.

ادامه خواندن اتصالات استخواني (Dog Bone) و اتصالات كناري (side plate)

اهمیت صلبیت سقف ها و نحوه صلب نمودن آنها

اجرای سقف تیرچه بلوک

حفظ صلبیت سقفها برای عملکرد صحیح و مقاومت ساختمان در برابر زلزله امری ضروری است زیرا ما در اکثر محاسبات, دیافراگم سازه خود را صلب در نظر میگیریم. با صلب درنظر گرفتن دیافراگم میتوانیم نیروهای جانبی وارد بر ساختمان را به سیستم باربر جانبی از جمله دیوار برشی و یا بادبندها انتقال دهیم. در واقع اگر دیافراگم ما صلب نباشد, حتی اگر اعضای باربر جانبی با سختی بسیار زیادی داشته باشیم, نیروی زلزله به درستی به آنها منتقل نشده و ساختمان نمیتواند در برابر زلزله مقاومت کند.

یعنی در ساختمان سقفها رابط نیروی جانبی بین قسمتهای مختلف هستند. پس ایجاد صلبیت کافی در سقف باید بسیار جدی گرفته شود.

ادامه خواندن اهمیت صلبیت سقف ها و نحوه صلب نمودن آنها

سيستم ساختماني قاب هاي سبك فولادي سرد نورده شده

چند سطری از مقاله: (برای دانلود به انتهای مطلب مراجعه کنید)

استفاده از اعضاي فولادي سرد نورده شده از دهه 1850 ميلادي آغاز گرديد. ولي استفاده از آن تا انتشار
اولين ضوابط انجمن آمريكايي آهن و فولاد در 1946 گسترش زيادي پيدا نكرده .

امروزه به دليل كيفيت مناسب ساخت، سرعت بالاي اجرا و مقاومت بالا در برابر زلزله از آن در كشور هاي انگلستان،
آمريكا، كانادا، استراليا، ژاپن و ….. به صورت وسيعي استفاده مي شود.

ساختمان هاي سازه قاب فولادي سبك (Light Weight Steel Frame) به اختصار LSF نامیده میشوند و بصورت خشك و عمدتا با استفاده از اتصالات پيچي به كار مي روند. اين ساختمان ها از 3 جز اصلي شامل: مقاطع متشكل از ورق هاي فولادي سرد نورد شده براي سازه، صفحات گچي بعنوان پوشش رويه دروني و لايه عايق حرارتي و صوتي تشكيل مي شوند. كاربرداين ساختمان ها بعنوان يك سيستم سازه اي مستقل، اكثرا در انبوه سازي ساختمان هاي دو طبقه ، دفتر و ساختمان هاي تجاري كوچك، واحدهاي صنعتي و سالن هاي ورزشي يك طبقه است. اين سيستم در حالي كه خود يك سيستم سازه اي باربري ثقلي و جانبي است قابليت تركيب شدن با سيستم هاي سازه اي ديگر ، مانند ديوارهاي بتون مسلح را دارد.

 

دانلود مقاله سیستم ال اس اف

پلها چگونه کار میکنند؟ همه چیز درباره پلها – قسمت 3

قسمت اول این مقاله را میتوانید از اینجا بخوانید.
قسمت دوم این مقاله را میتوانید از اینجا بخوانید.

نیروهای دیگر وارد بر پلها:

تا به حال ما دو نیروی فشاری و کششی وارد بر پل را معرفی کردیم. اما در واقع چندین نیروی مهم دیگر در نحوه عملکرد پل موثرند.

پیچش: بیشتر در پلهای معلق باید در نظر گرفته شود. زمانی ایجاد میشود که باد باعث پیچ خوردن دهانه معلق پل شود. به عنوان مثال پل تاکوما واشنگتن که بر اثر پیچش آسیب دید. و خود این پیچش به دلیل تشدید ایجاد شد که در ادامه مقاله درباره آن توضیح داده میشود.

شکل طبیعی پلهای قوسی و سازه های خرپایی آنها را در مقابل این نیرو مقاوم میکند. اما در پلهای معلق برای کنترل پیچش از خرپاهای سخت کننده عرشه استفاده میشود.

اما حتی اینکار در پلهای معلق با طول دهانه زیاد کافی نبوده. با آزمایش مدلهای مختلف در تونل باد مهندسین دریافتند به کمک سازه های خرپایی ایرودینامیک و کابلهای مورب میتوانند پیچش را بهتر کنترل کنند.

برش: تنش برشی زمانی رخ میدهد که دو سازه به هم متصل شده ( و یا دو قسمت یک سازه ) به دو جهت مخالف هم فشار داده شوند. اگر تنش برشی در نظر گرفته نشود, میتواند باعث بریده شدن دو قسمت پل شود. یک مثال ساده از تنش برشی این است که خط کشی را تا نصف به داخل زمین فرو کنید و سپس به بالای آن نیروی افقی وارد کنید. اگر نیرو کافی وارد شود, خط کش از وسط نصف خواهد شد.

ادامه خواندن پلها چگونه کار میکنند؟ همه چیز درباره پلها – قسمت 3

پلها چگونه کار میکنند؟ همه چیز درباره پلها – قسمت 2

قسمت اول این مقاله را میتوانید از اینجا بخوانید.

پلهای ساده تیر – ستونی:

ساخت این نوع پلها جزو ساده ترین روشهای پلسازی تلقی میشود. تنها چیزی که شما نیاز دارید تیر (دهانه) با مقاومت کافی است و دو ستون در دو طرف آن که وزن دهانه را به زمین منتقل کنند.

یک پل ساده تیر - ستونی

با این وجود باید دقت شود در این نوع پلها بر روی دهانه هم نیروی کششی و هم نیروی فشاری زیادی وارد میشود. برای درک بهتر این موضوع یک تکه مقوا را بردارید و بر روی دو قوطی نوشابه قرار دهید. سپس وسط این تکه مقوا را به آرامی فشار دهید. خواهید دید این تکه مقوا از وسط قوس پیدا کرده تا زمانی که این نیرو زیاد شود و باعث شکست تکه مقوا شود. در تکه مقوا مشاهده میشود در بالای آن فشار وارد میشود و در پایین آن کشش. به طوری که ابتدا از پایین پاره میشود.

 

بیشتر پلهای تیری ساده از بتن و فولاد ساخته میشوند. ابعاد تیر (دهانه) و در واقع ضخامت آن تعیین کننده طول ماکزیمم دهانه است. با افزایش ضخامت میتوان دهانه های بزرگتری داشته باشیم. برای آنکه بتوان ضخامت دهانه (عرشه) را افزایش داد مهندسین در داخل عرشه خرپاهایی طراحی میکنند که باعث سختی بیشتر آن میشوند. و با افزایش سختی امکان استهلاک و انتقال نیروهای مخرب بزرگتر فراهم میشود. با وجود اینکه استفاده از خرپاها باعث افزایش دهانه این نوع پلها میشود اما باز هم برای دهانه های بزرگ مجبور به استفاده از خرپاهای خیلی بزرگ میشویم که در نهایت ضخامت پل آنقدر زیاد میشود که حتی نمیتواند وزن خودش را تحمل کند.

ادامه خواندن پلها چگونه کار میکنند؟ همه چیز درباره پلها – قسمت 2

پلها چگونه کار میکنند؟ همه چیز درباره پلها – قسمت 1

پل ها چگونه کار میکنند؟

از زمانها بسیار قدیم بشر در پی عبور از موانع بود. این موانع میتوانند آب رودخانه, دره بین دو بلندی و یا حتی مسیر صعب العبوری باشند. مطمئنا پیشرفت بسیار چشمگیری نیز در این صنعت داشته ایم. طوری که امروزه امکان ساخت پل خلیج Jiaozhou با طول 42.5 کیلومتر به کمک تکنولوژی های روز فراهم شده است.

Jiaozhou Bay Bridge

مصالحی که برای ساخت پلها استفاده میشود شامل فولاد – بتن – چوب – سنگ و حتی در برخی موارد گیاهان زنده (پلهای 500 ساله هندی که از ریشه درختان در حال رشد ساخته شده اند) هستند. با وجود اینکه ایده اولیه پلها به سادگی قرار دادن یک تنه درخت بریده شده بر روی دره کوچکی است اما برای ساخت پلهای امروزی محاسبات و اقدامات بسیار پیچیده و دقیقی لازم است.

ادامه خواندن پلها چگونه کار میکنند؟ همه چیز درباره پلها – قسمت 1

همه چیز درباره آسمانخراشها – قسمت دوم

قسمت اول این مقاله را از اینجا مطالعه بفرمایید.

نیروی باد:

علاوه بر نیروی عمودی جاذبه, آسمانخراشها باید در مقابل نیروی افقی باد نیز مقاوم باشند. آسمانخراشها میتوانند به دلیل نیروی باد جابجایی کمی داشته باشند. میزان این جابجایی باید با توجه به ارتفاع ساختمان و منطقه ای که آسمانخراش در آن قرار میگیرد محاسبه شود و در طراحی سازگاری این جابجایی در نظر گرفته شود تا باعث آسیب سازه و یا حتی روکار آسمانخراش نشود. در ساختمانهای کوتاه میزان این جابجایی با گیردار کردن اتصالات و یا استفاده از بادبند یا دیوار برشی کنترل میشود اما در آسمانخراشها نمیتوان با این روشها جابجایی را به اندازه کافی کنترل کرد. بلکه در آسمانخراشها باید از یک سیستم خرپایی فولادی دور هسته مرکزی آسمانخراش استفاده نمود. روشی که در ساختمان امپایر استیتساختمان کرایسلر و بسیاری از آسمانخراشهای دیگر استفاده شده است. میتوان بجای استفاده از این سیستم خرپایی فولادی از یک هسته بتنی در مرکز ساختمان استفاده نمود, روشی که امروزه بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.

 

طرح آسمانخراش مسکونی شیکاگو

ادامه خواندن همه چیز درباره آسمانخراشها – قسمت دوم