برنده طرح استادیوم 17امین دوره بازی های آسیایی (2014) در Incheon کره جنوبی انتخاب شد.
در این طرح یک استادیوم چند منظوره با ظرفیت 70 هزار صندلی و با هزینه 400 میلیون دلار طراحی خواهد شد.
این استادیوم به نوعی طراحی شده است که بتوان پس از اتمام بازیهای آسیایی آنرا به یک جایگاه یکطرفه با 30 هزار صندلی در وسط یک مجموعه پارکی عظیم تبدیل کرد. مکان این استادیوم حدفاصل بین فرودگاه بین المللی Incheon و سئول خواهد بود.
ورزشگاه ۶۰۰۰ نفری که در انتهای شهرک رضوان در شهرستان اردبیل احداث شده است و در نوع خود در خاورمیانه بی نظیر است.طراحی سازه ، کاملا بتنی است. ساخمان ۴ تکه (قطعه) است، ۴ ژوئن (درز انقطاع) بخاطر کاهش آسیب زلزله و یا نشست کردن می باشد. بطوریکه در هنگام زلزله ، ۴ بخش جدا از هم بوده و با یکدیگر برخورد نخواهند کرد. این ۴ واحد کاملا مجزا هستند بطوریکه دارای فنداسیون وستون های مجزا می باشند.
ورزشگاه ۶۰۰۰ نفری که در انتهای شهرک رضوان در شهرستان اردبیل احداث شده است و در نوع خود در خاورمیانه بی نظیر است.تنها مشکل این ورزشگاه تعبیه مکان پارکینگ است که البته اقداماتی برای این منظور پیش بینی شده است.
مشخصات کلی
مساحت کف: m 12000
زیر بنا : m9000(دارای ۴ گالری)
مساحت زمین بازی : m 2000
کل زمینی که ساختمان سالن اشغال کرده است: m 6000
اختلاف ارتفاع سقف تا کف : m 24
پوشش : m 6500
ورزشگاه از ۴ گالری (طبقه) تشکیل شده است :
گالری اول: زیر زمین
شامل: سرویس بازیکنان (تعداد:۴) ، ۴ مکان همزمان برای ۴ تیم ، سونا ،غذاخوری ، فروشگاه ، ۲سالن تمرین ، حوضچه آب سرد ، رختکن داوران
تاسیسات : موتورخانه ، ۴ ساختمان هواساز ، ۲ سالن اصلی
گالری دوم: همسطح با محوطه (تراز صفر- صفر)
شامل: جاگاه ویژه ،اتق جلسات و کنفرانس ،اتاق مدیریت،سرویس تماشاگران ، ۴ اتاق خبرنگاری ، جایگاه نشیمن تماشاگران
گالری سوم :
شامل : سرویس تماشاگران ، ۲ راهروی ورودی تماشاگران ، پیست دومیدانی ( ۲۰۰ متر طول و ۲ متر یا تقریبا ۱٫۷ متر عرض برای نرمش کردن بازیکنان)
گالری چهارم : بصورت کنسول فقط برای جایگاه تماشاگران
طراحی سازه:
طراحی سازه ، کاملا بتنی است. ساخمان ۴ تکه (قطعه) است، ۴ ژوئن (درز انقطاع) بخاطر کاهش آسیب زلزله و یا نشست کردن می باشد. بطوریکه در هنگام زلزله ، ۴ بخش جدا از هم بوده و با یکدیگر برخورد نخواهند کرد. این ۴ واحد کاملا مجزا هستند بطوریکه دارای فنداسیون وستون های مجزا می باشند. سالن بیضی شکل می باشد. ولی داخل سالن ، گرد است البته گاالری چهارم نیز بیضی شکل می باشد. کل طراحی ها روی ۴۰ محور سوار شده است.
میلگرد:
میلگرد استفاده شده از نوع A4 می باشد ( با تنش تسلیم kg/cm4000) حداکثر سطح مقطع میلگرد موجود در ستون ها %۸ سطح مقطع ستون می باشد. اگر بیش از آن باشد ستون از حالت ستون بودن خارج می شود. هرچه مقاومت میلگرد بالا باشد حالت ترد پیدا می کند.( نزدیک به چدن می شود و انعطافش را از دست میدهد ودر مقابل زلزله ناپایدار خواهد بود.)
دیوارها :
دیوارهای خارجی به صورت پانل های بتنی پیش ساخته است که به صورت دو جداره می باشند.
خرپاها:
دو خرپا روی چهار پایه قرار دارد (کل نیروهای سقف روی این خرپاها وپایه ها می باشند.)
فونداسیون: ۳*۹*۹ متر
سکوها :
سکوها بصورت بتنی و پیش ساخته هستند. این سکوها در روی زمین تولید شده و بوسیله جرثقیل انتقال داده شده اند. ترکیب سکوها بصورت زیر می باشد:
دیوار نازک آجرکاری + پشم شیشه + loom بتن یا پانل
ورودی:
۴ ورودی برای گالری دوم و ۴ ورودی برای گالری سوم تعبیه شده است. زمان تخلیه با توجه به ورودی و خروجی ها ۷ دقیقه (بصورت خروج با آرامش می باشد در حالیکه زمان متعارف تخلیه ۱۰ دقیقه است.
موتورخانه:
مکانیسم موتورخانه:
تولید آب گرم – انتقال به محوطه هواساز – عبور هوا از داخل آب گرم – انتقال به تماشاگران در فصل سرما
در تابستان این آب گرم نخواهد بود .
کارکرد ورزشگاه :
این ورزشگاه ، ورزشگاهی است چند منظوره ،مورد استفاده برای رشته های : بسکتبال ، فوتسال ، والیبال ، هندبال (برای کشتی هم می توان تشک تعبیه کرد )
تعداد سالن های تمرین ۲ سالن می باشد که برای بدنسازی بکار گرفته خواهد شد.
فرم ساخت سقف :
فرم سقف بکار گرفته شده برای دومین بار در ایران ساخته شده است که اولین بار در سقف فرودگاه امام(ره) انجام شده است.
پوشش بالا بصورت دو جداره و سقف ، کاملا بدون نفوذ بوده و با مشارکت اینتر فاز آلمان انجام گرفته است.
پوشش سالن :
پوشش سالن (پوشش نهایی) بصورت سازه فضایی (space frame) می باشد. میدانید که سازه فضاکار سیستم های اسکلت فلزی بوده که از بافت تعداد زیادی المان یا مدول با شکل های استاندارد به یکدیگر تشکیل می شوند و نهایتا یک سیستم سبک و با صلبیت زیاد را ایجاد می کنند.