تبلیغات
موضوعات
- آموزش مباحث درسی
- آموزش نرم افزارها
- دانلود آیین نامه ها
- مطالب خبری
- مطالب ارسالی کاربران
- دانلود تستهای کنکور
- تعریفات عمرانی
- دانستنی های جالب
- دانستنی های کشورها
- دانلود جزوه درسی عمران
- دانلود جزوه دروس مشترک
- دانلود پروژه مهندسی
- دانلود کتاب
- زلزله و زمین لرزه
- سازه های چوبی
- عکسهای جالب
- عکسهای اجرایی
- فاجعه های مهندسی
- فیلمهای آموزشی
- لیست ترینها
- ماشین آلات ساختمانی
- دانلود مجلات
- مدیریت پروژه و ساخت
- مطالب متفرقه
- مطالب طنز
- دانلود پروژه دانشجویی
- آسمانخراشها
- برجهای مخابراتی
- بناهای تاریخی
- تئاترها و سینماها
- سازه های ترافیکی
- سدها
- پروپوزالها
- فرودگاه ها
- مجسمه ها و بناهای یادبود
- مراکز خرید
- مساجد و عبادتگاه ها
- نمایشگاه ها و موزه ها
- هتل ها
- ورزشگاه و استادیومها
- غرفه های نمایشگاهی
- پل ها
- کتابخانه ها
- شخصیتهای معروف
- مصالح و ابزار نوین
- معماری های نامتعارف
- معرفی مهندسی عمران
- معرفی کتاب
- معماری داخلی
- مقالات تخصصی
- مقالات عمومی
- مکانهای پیشنهادی گردشگری
- نمای ساختمانی
- نمونه سوالات امتحانی
- گزارش کار آزمایشگاه
لینک دوستان
آمار و اطلاعات


طرح اتصال دریای خزر به خلیج فارس یا دریای عمان از دهه ۳۰ مطرح بوده است. این طرح دو مسیر پیشنهادی دارد: کانال مسیر شرقی که از دشت لوت عبور کرده و به دریای عمان میرود و کانال مسیر غربی که به به خلیج فارس متصل خواهد شد. البته مسیر شرقی این طرح طرفداران بیشتری داشته و عملی تر به نظر میرسد. طول حدودی این کانال (مسیر شرقی) بین ۱۴۶۵ تا ۱۶۰۰ کیلومتر تخمین زده شده است. پهنای آبراه به نقلی ۲۵۰ متر در پایین و تا ۱۰۰۰ متر در بالای آن خواهد بود تا بتواند رفت و آمد دو سویه کشتی های بزرگ از جمله نفتکشها را فراهم کند.
برج COR در میامی فلوریدا آمریکا با طرحی منحصر به فرد میخواهد معیار آسمانخراشهای سازگار با محیط زیست شود. این برج مسکونی دارای ۲۵ طبقه میباشد و واحدهای آن از سوئیتهای کوچک تا پنت هاوس بزرگ متغییر هستند. تخمین زده میشود هزینه ساخت این پروژه ۴۰ میلیون دلار است. اما چیزی که این برج را بسیار منحصر به فرد میکند, تکنولوژی محیط زیستی آن است. این برج دارای انواع تکنولوژی های سبز تولید انرژی میباشد از جمله: توربینهای بادی, پنلهای خورشیدی و سیستم آب داغ خورشیدی. علاوه بر این یکی از معیارهای این پروژه, استفاده از مصالح ماندگار و سبز است.
امروزه به دلیل آسودگی جابجایی و سفر, بسیاری از شهرها را سقوط جمعیت تهدید میکند. این سقوط جمعیت به دلیل به اتمام رسیدن منابعی است که روزی جمعیت را به اسکان در این شهرها ترغیب میکرند. و یا میتواند به دلیل به کمبود یا به اتمام رسیدن شغل در آن شهر باشد (که خود نیز به دلیل کمبود منابع است). با این وجود میتوان چنین برداشت کرد که برخی از شهرها دارای تاریخ انقضا هستند, در یک دوره ای جمعیت فراوانی را به سوی خود میکشانند و در دوره ای دیگر به دلیل به اتمام رسیدن منابعشان, جمعیت از آنها پراکنده میشوند. به عنوان مثال میتوان به شهر دیترویت در آمریکا اشاره کرد که ناگهان دچار کاهش جمعیت بسیار قابل توجهی شد.
طرح جدید معمار Marina Bay Sands , موشه سفدیه (Moshe Safdie) یکبار دیگر توجه بسیاری از مردم را به خود جلب کرده است. این طرح که Bishan Central Condominimum نام دارد, از دو برج دوقلو ۳۸ طبقه تشکیل شده است که توسط یک استخر پلی در بالای آن و دو پل باغچه ای در وسط و پایین آن به یکدیگر متصل گشته اند. اگر به خاطر داشته باشید برجهای شنهای خلیج مارینا نیز در بالای خود توسط استخری به یکدیگر متصل میشدند. گویا موشه سفدیه علاقه خاصی به چنین ویژگی در طرحهای خود دارد!
طرح زیگورات دبی یک سازه خودپایدار با تامین انرژی مورد نیاز خود است که قادر میباشد ۱ میلیون نفر را در خود جای دهد. مساحت روی زمین این سازه ۲٫۳ کیلومتر مربع بوده و گفته میشود این طرح میتواند یک نمونه از شهرکهای آینده باشد که نه تنها سازگاری کامل با محیط زیست دارد بلکه بطور کاملا مستقل اقدام به تامین تمامی نیازهای ساکنین خود کند. مسئول این طرح شرکت Timelinks بوده که یک شرکت طراحی محیط زیستی در دبی است. این سازه همچنین دارای یک سیستم حمل و نقل عمودی-افقی است که افراد را قادر میسازد به هر نقطه از آن منتقل شوند. با وجود ثبت شدن این طرح و در دسترس عموم قرار گرفتن برخی از جزئیات آن, هنوز هیچ خبری در مورد اجرایی شدن آن پخش نگردیده است. شاید این طرح نیز همانند طرح مگاسیتی ژاپن (ابرسازه هرمی در وسط آب) که چندین سال پیش ارائه شد تنها روی کاغذ بماند. در هر صورت تنها زمان نشان میدهد که آیا چنین طرحهایی اجرایی هستند یا خیر.
در این سری از مطالب, نمونه هایی از آثار و طرحهای معماری را معرفی میکنیم که بصورت مستقیم از مباحث ریاضیات الهام گرفته اند. رابطه بین ریاضیات و معماری به دوران باستانی برمیگردد, زمانی که این دو رشته از همدیگر جدایی ناپذیر بودند. اهرام مصر و همچنین معابد باستانی از اولین نمونه های اجرای اصول ریاضیات در واقعیت بودند.
به احتمال زیاد شما هم زمانی که به مدرسه میرفتید نوار موبیوس (Mobius strip) در کلاس ریاضی خود ساخته اید. اگر به یاد داشته باشید فرم هندسی این نوار به این دلیل قابل توجه است که هیچگونه جهتی ندارد. یعنی اگر با یک خودکار بر روی نوار موبیوس خطی در طول نوار بکشیم و ادامه دهیم این خط دوباره به نقطه شروع باز میگردد و هر دو طرف نوار خط کشیده میشود.
در طراحی معابد سنتی بودایی نیز چنین فرمی استفاده میشود. این معابد به صورت گنبدی شکل – مشابه Pagoda – ساخته شده و دارای یک منار مرکزی به عنوان محل تجمع افراد هستند.
چندی پیش مسئولین مسکو نتایج مسابقه تراکم مسکو را اعلام کردند. این مسابقه به منظور تهیه طرح جامع ( مستر پلان – Masterplan) جدید برای شهر مسکو برگزار شد. هدف این مسابقه جهانی طراحی بهترین طرح جامع برای توسعه قسمتهای کنونی مسکو و همچنین توسعه مناطق جدید ( Federal city – Innovation city – Logistics city – Science city ) بوده است.
طرح جامع شهری (Masterplan) طرحی است که از روی آن طرح تفصیلی / طرح کاربری ارضی (Land-use plan) طراحی میشود.
سری ۱ این مقاله را میتوانید از اینجا مطالعه بفرمایید.
هتل شناور Aerotel روسیه:
طراح روسی – Alexander Asadov – در این طرح خود هتلی را به نمایش میگذارد که توسط کشتی های هوایی بر بالای دریا معلق است. تنها قسمت بسیار کمی از این هتل در داخل آب قرار دارد, به همین دلیل این هتل کمترین آسیب را به محیط زندگی آبزیان وارد میکند. گفتنی است در سازه وسطی که بصورت یک تور باز است پارک, راه های دسترسی و باغچه های معلق قرار دارند.
معمار بلژیکی – Vincent Callebaut – به تازگی یک سیستم حمل و نقل را طراحی کرده است که انرژی مورد نیاز خود را برای جابجایی از خزه ها و جلبکهای دریایی بدست می آورد.
این سیستم حمل و نقل که در واقع نوعی کشتی هوایی است Hydrogenase نام دارد. طراح این پروژه پیشبینی کرده است که تا سال ۲۰۳۰ مزرعه هایی در اقیانوسها خواهد بود که با تولید سوختهای زیست محیطی از جلبکهای دریایی, بتوانند حتی به عنوان جایگزینی برای هواپیماها در مسافتهای کوتاه باشند.
تبلیغات

خبرنامه ایمیلی سیویلتکت
مهندس گرامی - با وارد کردن ایمیل خود در زیر میتوانید مطالب جدید سیویلتکت را در ایمیل خود دریافت کنید. با تشکر
تبلیغات متنی
تبليغ متني سايت و وبلاگ شما در اين مكان
مطالب خواندنی عمران و معماری
سفرنامه سیویلتکت










.
.

- پیشگویی زلزله مرگبار بعدی ایران (مقاله ای نه چندان جدی!) - 148,186 views
- دانلود نقشه گسلهای ایران با کیفیت بالا - 88,379 views
- عضویت در گروه تلگرام / وایبری مهندسین عمران و معماری - 54,290 views
- برج میلاد – شاهکار یا فاجعه مهندسی؟؟ - 50,849 views
- دانلود گزارش کارآموزی عمران – ساختمان بتنی - 49,234 views
- بزرگترین سد جهان: سد «تری گورجس» Three Gorges Dam - 25,594 views
- ۱۳ عجایب معماری کج شده در جهان - 25,229 views
- سد کرخه بزرگترین سد ایران - 24,491 views
- دانلود گزارش کار آزمایشگاه تکنولوژی بتن - 24,118 views
- عمیق ترین چاه های حفاری شده در دنیا - 21,937 views