بایگانی دسته: برج های مخابراتی و تلویزیونی و دیدبانی

برج سوزن فضایی سیاتل (Space Needle)

برج معروف سوزن فضایی - نماد سیاتل (space needle)

سوزن فضایی (Space needle) یک برج دیدبانی و همچنین شناخته شده ترین نماد شهری سیاتل, واشنگتن است. این برج بین سالهای 1961 و 1962 ساخته شده است. ارتفاع این برج 184 متر بوده (یعنی تقریبا معادل یک برج 60 طبقه) و دارای قطر 42 متر در پهنترین قسمت خود است. همچنین این برج 9,550 تن وزن دارد.

ادامه خواندن برج سوزن فضایی سیاتل (Space Needle)

برج میلاد – شاهکار یا فاجعه مهندسی؟؟

برج میلاد که چهارمین بلندترین برج مخابراتی دنیا است ارتفاعی برابر 435 متر دارد. ساخت این برج در سال 1997 آغاز شد و یازده سال بعد یعنی در سال 2008 این برج افتتاح رسمی شد. حال بیایید این برج را که به گفته خیلی ها شاهکار مهندسی ایران و خاورمیانه است را با برج CN تورنتو مقایسه نماییم:

برج میلاد - شاهکار یا فاجعه مهندسی؟
برج میلاد - شاهکار یا فاجعه مهندسی؟

برج سی ان در تورنتو کانادا (CN Tower) :
افتتاح این برج در سال 1976 یعنی 32 سال قبل از برج میلاد بود.
این برج در مدت 4 سال ساخته و به بهره برداری رسید. ( برج میلاد در مدت 11 سال)
ارتفاع این برج 553 متر میباشد یعنی 118 متر بلندتر از برج میلاد.
با وجود اینکه برج میلاد در سال 2008 به بهره برداری رسیده است اما معماری ضعیف آن و ظاهر نه چندان دلچسبش باعث میشود در نگاه اول به نظر سازه ای قدیمی بیاید.

برج CN زلزله هایی تا بزرگی 8.5 ریشتر را تحمل کند در حالیکه برج میلاد گفته میشود زلزله هایی تا 8 ریشتر را تحمل میکند. (همانطور که میدانید هر یک واحد افزایش در مقیاس ریشتر یعنی 32 برابر انرژی بیشتر زلزله!) البته همانطور که میدانید سازه ها بر حسب شتاب زلزله طراحی میشوند و نه مقیاس ریشتر و به اشتباه گفته میشود سازه ای چند ریشتر تحمل میکند اما با این وجود میتوان برداشت کرد برج سی ان در مقابل زلزله از برج میلاد مقاوم تر است. این در حالی است که برج CN در تورنتو ساخته شده است که منطقه زلزله خیزی نبوده و برج میلاد در تهران که یکی از خطرناکترین مناطق از لحاظ شدت و تعداد زلزله به حساب می آید.  گفتنی است فاصله گسل شمال تهران با محل احداث برج تنها 7.5 کیلومتر میباشد.

و با این وجود برآورد قیمت تمام شده برج CN حدودا 63 میلیون دلار کانادایی یعنی به ارزش حدودا 243 میلیون دلار آمریکا در سال 2011 و قیمت تمام شده برج میلاد 500 میلیارد تومان یعنی چیزی در حدود 500 میلیون دلار آمریکا در سال 2011 است (با احتساب کاهش ارزش پول از سال افتتاح تا سال 2011 برای هر دو مورد). یعنی بیش از دو برابر!

CN TOWER - برج CN
CN TOWER - برج CN

ادامه خواندن برج میلاد – شاهکار یا فاجعه مهندسی؟؟

برج تلویزیون باکو ( The Baku TV Tower )

برج تلویزیون باکو (The Baku TV Tower) ساخته شده در سال 1996 در باکو – آذربایجان یک برج ارتباطی بتنی است که ارتفاعی برابر 310 متر دارد. این برج تلویزیونی بلندترین سازه در آذربایجان است.

ساخت این برج در سال 1979 شروع شد و قرار بود که در سال 1985 به اتمام برسد اما به دلایلی این طرح طبق برنامه پیش نرفت و سرانجام در سال 1996 به اتمام رسید.
رستوران چرخان طبقه 62ام این برج (در ارتفاع 175 متری) در سال 2008 افتتاح شد.
برج تلویزیون باکو - The Baku TV Tower

ادامه خواندن برج تلویزیون باکو ( The Baku TV Tower )

برج ایفل پاریس – فرانسه

برج ایفل پاریس – فرانسه (Eiffel Tower – Paris)
که به نام خانم آهنین نیز معروف است ( به زبان فرانسوی: La dame de fer) یک سازه آهنین شبکه ای است که در سال 1889 ساخته شده است.
طراح این برج تاریخی  Gustave Eiffel بوده است که نام ایفل برای این برج نیز از وی گرفته شده است.
ارتفاع این برج 324 متر است که تقریبا ارتفاعی معادل یک ساختمان 81 طبقه است.
برج ایفل برای 41 سال لقب بلندترین سازه ساخته شده توسط بشر را برای خود حفظ کرد.
برج ایفل 3 طبقه برای بازدید دارد که بازدیدکنندگان میتوانند یا با آسانسور و یا از طریق پله به بازدید برج بپردازند. تعداد پله ها از زمین تا طبقه اول و همچنین از طبقه اول تا طبقه دوم این برج هر کدام 300 پله است. البته طبقه سوم این برج تنها با آسانسور قابل دسترسی است.
در هر دو طبقه ی اول و دوم برج ایفل رستوران وجود دارد.
برج ایفل به عنوان نمادی برای شهر پاریس و حتی خود فرانسه در آمده است و در بسیاری از فیلمها و تصویر این برج آهنین را میتوانید مشاهده کنید. این برج یکی از شناخته شده ترین سازه های جهان و همچنین پربازدیدترین بنای توریستی است.
ساخت برج ایفل در سال 1887 شروع و در سال 1889 به اتمام رسید. تعداد 300 کارگر 18038 قطعه این برج را به هم متصل کردند. برای ساخت این برج بیش از 2.5 میلیون پیچ و پرچ استفاده شده است.
با وجود اینکه این برج بر خلاف آسمانخراشهای مدرن که فضایی بسته دارند, کاملا باز بوده است اما به دلیل رعایت موارد امنیتی تنها 1 نفر در زمان ساخت این برج کشته شده است.
این برج در اوایل افتتاحش مورد انتقاد بسیاری از مردم واقع شد. بطوری که خیلی از مردم این برج را مایه چشم درد میدانستند! طوری که یک نویسنده مشهور فرانسوی که جزو منتقدین جدی این برج بود هر روز در رستوران این برج غذا میخورد و زمانی که دلیل اینکارش را پرسیدند گفت به این دلیل که اینجا تنها نقطه ای از شهر است که نمیتوان برج را دید!
اما امروزه این برج آهنی به عنوان یکی از شاهکارهای هنری ساختمانی به حساب می آید.
برج ایفل زمان ساخت تنها برای مدت 20 سال درنظر گرفته شده بود و قرار بود پس از 20 سال این برج را تخریب کنند. یکی از مواردی که در طرحهای برج درنظر گرفته شده بود نیز این موضوع بوده که به راحتی بتوان آنرا تخریب/جمع کرد. اما بعد از 20 سال به دلیل اینکه این سازه از لحاظ ارتباطی بسیار مفید واقع شد شهرداری پاریس تصمیم به نگهداری این سازه کرد.
وزن سازه این برج 7300 تن است و وزن کل این برج به حدود 10000 تن میرسد.
طبق آمار بیش از دویست میلیون نفر از این برج از زمان افتتاح آن تا کنون بازدید کرده اند.
eiffel-tower-paris-france - برج ایفل پاریس فرانسه
Eiffel Tower Paris France - برج ایفل پاریس فرانسه
برج ایفل در عصر به همراه نورپردازی
برج مخابراتی ایفل - نماد شهر پاریس
عکسی از پایین برج ایفل
عکسی از نمای برج ایفل به پایین

چرا بشر به فکر ایجاد ساختمانهای عمودی افتاد؟

ارسال شده توسط: Mohsen Nik

بسمه تعالی
خلاصه مطلب
در این مقاله به این موضوع میپردازیم که چرا بشر با توجه به مشکلاتی که وجود داشت به فکر ایجاد ساختمانهای عمودی افتاد.
ابتدا معانی مختلف برج را بیان کرده سپس به بررسی برجهای ساختمانی پرداخته و برخی از برجهای جهان را نمایش داده و اطلاعات و جزییاتی در مورد آنها بیان میشود همچنین بزرگترین برج جهان وشهر عمودی 3 کیلومتری که در آینده ساخته خواهد شدنمایش داده میشود
برجها به سادگی ساخته نمیشوند و در طراحی آنها مشکلاتی از جمله مقابله با نیروهای باد وزلزله و ارتعاش و … وجود دارد
بشر بر این مشکلات غلبه کرده و خود را به آسمان نزدیک میکنداما چرا ؟
انسان به خاطر میل به بلند پروازی و کاربری هایی که برج دارد به این مهم دست یافت
برج کاربریهایی از جمله استراتزیک مخابراتی ارتباطی حمل و نقل  گردشگری و… دارد که باعث شد انسان به ساختن برج پرداخت.
مقدمه
در فرهنگ لغت برج تعاریف مختلفی دارد از جمله:
برج‌:ساختمانی بلند را گویند که با هدف اسکان، گردشگری، نصب آنتن‌های مخابراتی و… ساخته‌می‌شود. مانند:برج میلاد، برج ایفل و …
برج‌:در نجوم، به هریک از بخش‌های دوازده‌گانهٔ دائرةالبروج گفته می شود.
برج:‌در گاه‌شماری، به هریک از دوازده ماه در یک سال خورشیدی گفته می شود.
برج‌:نام کتابی پادآرمانشهری از آثار جِی. جی. بالارد است.
برج‌:نوعی از برج محزن‌دار است. (7)
.

برج تلویزیونی آلماتی قزاقستان

برج آلماتی (Almaty Tower) بین سالهای 1975 تا 1983 در شهر آلماتی قزاقستان ساخته شد. این برج واقع شده بر روی دامنه Kok Tobe (به زبان محلی به معنای تپه سبز) در جنوب شرقی آلماتی است.

برعکس دیگر برج های تلویزیونی مشابه این برج از بتن ساخته نشده بلکه از مقاطع لوله ای استیل ساخته شده است. که همین موضوع این برج را بلندترین سازه استیلی بدون اتکاء ساخته شده از مقاطع لوله ای در جهان کرده است.

این سازه به طول 371.5 متر است و آنتن رادیویی 114 متری نصب شده بر روی آن به ارتفاع 1000 متر بالای سطح آب دریا میرسد. دارای دو سکوی دیدبانی در ارتفاع های 146 متر و 252 متری است که توسط دو آسانسور پرسرعت برج قابل دسترسی هستند. البته این برج برای بازدید عموم آزاد نیست.

با توجه به اینکه شهر آلماتی جزو مناطق زلزله خیز محسوب میشود برج آلماتی به گونه ای طراحی شده است تا بتواند زمین لرزه هایی تا بزرگی 10 ریشتر را تحمل کند.

برج تلویزیونی آلماتی
برج تلویزیونی آلماتی در قزاقستان
Almaty TV Tower - Almaty, Kazakhstan
نمایی از برج تلویزیونی آلماتی در شهر آلماتی قزاقستان