بایگانی دسته: اخبار عمران و معماری

فروریزش زمین در نزدیکی پل Ponte Vecchio فلورانس

حدودا یکسال و نیم پیش بود که سفرنامه فلورانس و گزارش بازدید از پل پنت وچیو را در سیویلتکت منتشر کردم (برای مطالعه لطفا اینجا کلیک نمایید). دیروز صبح (مصادف با 5 خرداد 1395) قطعه بزرگی از زمین در نزدیکی این پل تاریخی فروریخت. گفته میشود طول این قطعه 200 متر و عرض آن حدودا 7 متر است!

فروریزش زمین در نزدیکی پل تاریخی پنت وچیو
فروریزش زمین در نزدیکی پل تاریخی پنت وچیو

ادامه خواندن فروریزش زمین در نزدیکی پل Ponte Vecchio فلورانس

جابجایی یک شهر 3 کیلومتر به شرق!

شهر Kiruna سوئد

شهر Kiruna در سوئد با بیش از 20,000 نفر جمعیت قرار است به دلیل خطر ریزش 3 کیلومتر جابجا شود.

در حال حاضر این شهر در نزدیکی یک معدن بزرگ قرار دارد که تاثیر زیادی بر اقتصاد ناحیه دارد, اما به دلیل اینکه حفاری در این معدن بصورت تونلی تا زیر شهر رسیده است, خطر ریزش ناگهانی شهر بسیار زیاد میباشد. تخمین زده شده است که حداقل 3000 ساختمان دچار ریزش خواهند شد. به همین خاطر برنامه ریزی شده است که در طی چند سال و با پیشرفت روز به روز معدن در زیر شهر, جابجایی ساکنین به محل جدید نیز صورت بگیرد.

ادامه خواندن جابجایی یک شهر 3 کیلومتر به شرق!

روش جدید تخریب برجهای بلند در تراکم شهری

تخریب تدریجی ساختمان به روش TECOREP (ژاپنی)

مدتها پیش مقاله ای با عنوان  ” مهندسی تخریب: نحوه تخریب ساختمانها با مواد منفجره ” در سیویلتکت منتشر شد که در آن اقدام به معرفی نحوه تخریب ساختمانها و برجها با کمک مواد منفجره پرداختیم. با وجود اینکه در بسیاری از موارد تخریب از مواد منفجره استفاده میشود اما با توجه به آلودگی محیطی و صوتی و همچنین آسیبهای احتمالی به ساختمانهای کناری, این روش مورد انتقاد بسیاری از مهندسین قرار گرفته است. این موضوع تنها مختصص تخریب ساختمانها نبوده و تخریب دیگر سازه ها نیز در بسیاری از موارد با کمک مواد منفجره صورت میگیرد (تصاویر تخریب پل با مواد منفجره).

حتی اگر بتوان آلودگی های حاصل را به گونه ای پاکسازی کرد و به کمک مهندسی تخریب, احتمال آسیب به ساختمانهای کناری را تا حد قابل قبولی کاهش داد, باز هم در مواردی که ساختمان مورد نظر برای تخریب در قسمت متراکمی از شهر واقع شده باشد امکان انفجار آن وجود نخواهد داشت و اینکار ممکن است خطرات جانی و مالی زیادی را به همراه داشته باشد. پس راه حل چیست؟

ادامه خواندن روش جدید تخریب برجهای بلند در تراکم شهری

تصاویر قبل و بعد طوفان سندی

طوفان سندی که چندین روز پیش شرق آمریکا را به زیر آب برد خسارات بسیار زیادی در پی داشت. در زیر تصاویر ماهواره ای از قبل و بعد طوفان سندی نشان دهنده شدت این فاجعه میباشند:

 

تصاویر طوفان سندی - Sandy

تصاویر طوفان سندی - Sandy

ادامه خواندن تصاویر قبل و بعد طوفان سندی

کنترل ترافیک: پروژه ساماندهی خطوط راه آهن شهر دلفت هلند

 پلان کلی منطقه - پروژه ساماندهی خطوط راه آهن دلفت - هلند

کشور هلند را میتوان یکی از موفق ترین کشورها در برنامه ریزی حمل نقل عمومی و زیرساختهای مربوطه دانست. سیستم راه آهن شهری (tram) و بین شهری (train) هلند متشکل از شبکه های خطوط راه آهنی بسیار پیچیده و در عین حال منظم است. پیشبینی زمان رسیدن قطارهای شهری و بین شهری هلند بسیار دقیق محاسبه شده و بر روی تابلوهای هوشمند (همچنین بطور همزمان بر روی سایت اینترنتی بصورت آنلاین) برای اطلاع مسافرین به نمایش در می آید. این سیستم به قدری دقیق و کنترل شده است که بطور میانگین تنها کمتر از 1 دقیقه خطا در پیشبینی ها وجود دارد. همچنین تاخیر یا تعجیل در زمان حرکت قطارها به ندرت پیش می آید.

ادامه خواندن کنترل ترافیک: پروژه ساماندهی خطوط راه آهن شهر دلفت هلند

دو برابر شدن مسکو با طرح جامع شهری جدید

طرح جامع شهری جدید برای شهر مسکو

چندی پیش مسئولین مسکو نتایج مسابقه تراکم مسکو را اعلام کردند. این مسابقه به منظور تهیه طرح جامع ( مستر پلان – Masterplan) جدید برای شهر مسکو برگزار شد. هدف این مسابقه جهانی طراحی بهترین طرح جامع برای توسعه قسمتهای کنونی مسکو و همچنین توسعه مناطق جدید ( Federal city – Innovation city – Logistics city – Science city ) بوده است.

طرح جامع شهری (Masterplan) طرحی است که از روی آن طرح تفصیلی / طرح کاربری ارضی (Land-use plan) طراحی میشود.

ادامه خواندن دو برابر شدن مسکو با طرح جامع شهری جدید

تبدیل برج ویلیس شیکاگو به مزرعه عمودی انرژی خورشیدی

برج ویلیس شیکاگو - بلندترین آسمانخراش آمریکای شمالی - مزرعه عمودی پنلهای خورشیدی

قرار است به زودی برج معروف شیکاگوبرج Willis (Willis Tower) که در گذشته با نام Sears Tower مشهور بود – به یک مزرعه عمودی پنلهای خورشیدی تبدیل شود. این طرح با نصب شیشه هایی که پنل خورشیدی نیز هستند اجرا میشود. در مرحله اول قرار است این طرح تنها در نمای جنوبی طبقه 56ام اجرا شود و در صورت موفقیت آمیز بودن در دیگر طبقات نیز اجرا شود. پنلهای مورد استفاده توسط شرکت Pythagoras Solar تولید شده اند و از تکنولوژی جدیدی برخوردار هستند که باعث کاهش نور طبیعی روز برای طبقات برج نشده و همچنین برای منظره مشکلی ایجاد نکند اما گرمای جذب شده توسط تابش را کاهش داده و بجایش انرژی الکتریکی تولید کند. که البته خود اینکار باعث کاهش هزینه های کنونی برای خنک کردن برج نیز میشود.

در واقع این پنلها با یک منشور, پرتوهای نور مزاحم را به انرژی الکتریکی تبدیل میکنند و پرتوهای نور مفید را بدون تغییر عبور میدهند.

ادامه خواندن تبدیل برج ویلیس شیکاگو به مزرعه عمودی انرژی خورشیدی

شکایات مردمی به طرح معماری آسمانخراشهای ابر

تشابه آسمانخراشهای ابر با انفجار برجهای دوقلو تجارت جهانی

چندی پیش در سیویلتکت طرح آسمانخراشهای ابر برای سئول – کره جنوبی معرفی شد. طرحی که در آن دو آسمانخراش با ظاهر مشابه اما ارتفاعهای متفاوت, توسط یک ابر پیکسلی به همدیگر متصل شده بودند (خواندن مقاله کامل معرفی آسمانخرشهای ابر سئول). با توجه به انتشار این طرح در اینترنت به خصوص در سایتهای انگلیسی زبان, مردمان بسیار زیادی از این طرح به دلیل یادآوری صحنه انفجار فاجعه 11 سپتامبر در برجهای دوقلو شکایت کردند.

ادامه خواندن شکایات مردمی به طرح معماری آسمانخراشهای ابر

سالروز زلزله بم – در این هشت سال برای مقاومسازی چه کردیم؟

تصویری دلخراش از زلزله بم: پدری که دوقلوهایش را بردوش میبرد.
تصویری دلخراش از زلزله بم: پدری که دوقلوهایش را بردوش میبرد.

 

دو روز دیگر یعنی در تاریخ 5 دی, هشتمین سالروز زلزله بم خواهد بود.

درست هشت سال پیش در تاریخ 5 دی 1382 در ساعت 5:26 صبح به وقت محلی زلزله ای به بزرگی 6.5 ریشتر شهر تاریخی بم را در جنوب شرقی کشور لرزاند. با توجه به ساعتی که این زلزله رخ داد اکثر ساکنین بم خواب بودند و همین باعث شد تلفات جانی بسیار بیشتر شود. گفته میشود در حدود 40000 نفر از هموطنانمان در این زلزله جان خود را از دست دادند.

با توجه به مشخصات زمین شناسی ایران, اکثر زلزله های ایران عمق کانونی بسیار کمی دارند (زیر 10 کیلومتر) که این موضوع باعث تشدید خرابی ها حتی در زلزله های با بزرگی متوسط میشود.

همچنین تقریبا در هر 15-14 سال یک زلزله مرگبار در کشورمان رخ میدهد ( زلزله بوئین زهرا 1341 – زلزله طبس 1357 – زلزله منجیل 1369 – زلزله بم 1382)

حال با توجه به موارد بالا آیا مقاومسازی در کشور ما به اندازه کافی جدی گرفته میشود؟

ادامه خواندن سالروز زلزله بم – در این هشت سال برای مقاومسازی چه کردیم؟

سدهای خانگی – شیوه ای جالب برای مقابله با سیل

آببندهای خانگی - جلوگیری از تخریب خانه ها بوسیله سیل و طغیان رودخانه

خانه های Vicksburg که در کنار رودخانه Yazoo ساخته شده اند به زیر سیل ناشی از طغیان رودخانه می سی سی پی رفتند.

برخی از ساکنین این خانه ها با ایجاد سد و آبندهای خانگی توانسته اند خانه ی خود را از سیل در امان نگه دارند. این تصاویر مربوط به اواسط ماه می امسال است.

ادامه خواندن سدهای خانگی – شیوه ای جالب برای مقابله با سیل